Viete aký je rozdiel medzi kolagénovými peptidmi a hydrolyzovaným kolagénom?

Žiadny.

Kolagénové peptidy

 

collagen peptide kolagendrink

Ľudské telo nevie efektívne absorbovať a využiť kolagén v jeho prirodzenom stave. Preto musí najskôr podstúpiť proces známy ako hydrolýza. Počas tohto procesu sú veľké molekuly kolagénu rozložené (prebehne reakcia s vodou) na menšie jednotky, ktoré sa bežne označujú ako kolagénové "peptidy".

Kolagénové peptidy sú krátke reťazce aminokyselín, ktoré sa typicky predávajú ako prášok, avšak na trhu sú už aj produkty v tekutej forme.  Kolagénové peptity obsahujú vysoké koncentrácie aminokyselín, ktoré sa využívajú na tvorbu kolagénu.

Vzhľadom na ich malú veľkosť sa ľahko rozpúšťajú v horúcej aj studenej vode. Nehovoriac o tom, že sú prakticky bez zápachu a bez chuti. To všetko sú veľmi žiadané vlastnosti, pokiaľ ide o práškové doplnky, ktoré sa dajú tiež využiť pri tvorbe rôznych jedál a nápojov.

Hydrolyzovaný kolagén

Hydrolyzovaný kolagén (alebo hydrolyzát kolagénu) je presne to isté ako kolagénové peptidy, čiže ide o krátke reťazce aminokyselín s vysokou koncentráciou stavebných blokov kolagénu (t.j. glycínu, prolínu a hydroxyprolínu). Sú rozpustite v horúcej a studenej vode a sú bez zápachu a chuti.

Trh ponúka už aj veľmi kvalitné kolagénové peptidy, čiže hydrolyzovaný kolagén už aj v tekutej forme.  Výhodou tekutých doplnkov je už spomínaná schopnosť tela ich maximálne absorbovať a využiť.  Tekuté doplnky majú príjemnú chuť a jednoducho sa užívajú. Tekutý hydrolyzovaný kolagén stačí len naliať v odporúčanej dennej dávke do odmerky. Tekuté doplnky obsahujú aj prídavné látky a vitamíny, akým je napríklad vitamín C, bez ktorého by prirodzená syntéza kolagénu nemohla prebehnúť. Taktiež je prísadou veľmi žiadaná a pre telo potrebná kyselina hyalurónová.

 60 Royal Peptide (2)