Kedy počas dňa užívať kolagén

Doposiaľ nebolo vedecky potvrdené, kedy počas dňa je kolagén najvhodnejšie užívať.  Vo všeobecnosti platí, že užívanie kolagénu z pohľadu jeho maximálneho účinku nie je podmienené časťou dňa, v ktorej kolagén prijmeme.  

Či budete piť kolagén ráno, alebo večer, účinok bude ten istý, pokiaľ dostanete svoju dennú dávku kolagénových peptidov. Bolo dokázané, že fibroblasty – bunky produkujúce kolagén nachádzajú sa v koži sú aktivované po tom, ako skonzumujeme 5 500 až 6 500 mg kolagénových peptidov, bez ohľadu, v ktorej časti dňa ich prijmeme.

drinking

Jedna štúdia z roku 2015 zistila, že dokonca denná dávka 2 500 miligramov kolagénových peptidov  znížila výskyt celulitídy u žien.

Niektorí športovci kolagénové peptidy užívajú na noc, aby maximálne podporili regeneračné procesy, ktoré sú aktívne počas spánku. Ak sa ale rozhodnete kolagén užívať pred raňajkami, alebo v inej časti dňa, je to tiež v poriadku.

Kolagénové peptidy sa neodporúčajú konzumovať priamo s jedlom, pretože potom môže dôjsť k tráveniu peptidov, namiesto toho, aby sa vstrebávali. Kolagénové peptidy užívajte napr. 15-20 min pred jedlom, alebo medzi jedlami počas dňa, resp. pred spaním.

60 Royal Peptide (2)