Prečo je tekutý kolagén oveľa lepší ako krémy alebo tabletky?

Čo vie o kolagéne veda?

Vedeli ste o tom, že 75 – 80 % vašej pokožky tvorí kolagén?

Kolagén je proteín, ktorý tvorí približne 80 % pokožky, a čo sa týka jej štruktúry a elasticity, je jej kľúčovým prvkom. No približne vo veku 20 rokov začneme každý rok strácať 1,5 % kolagénu. Jeho strate tiež napomáhajú rôzne stresové faktory, ako aj prílišné slnenie.

Za produkciu kolagénu v tele sú zodpovedné fibroblasty. Fibroblasty pri poškodení tkaniva, čiže pri strate kolagénu, do tejto oblasti migrujú a produkujú kolagén. Nachádzajú sa vo všetkých spojivových tkanivách. No ako starneme, fibroblasty sa stávajú pomalšími. A tak s miznúcim kolagénom mizne aj mladistvý vzhľad pleti a ohybnosť našich kĺbov.

Kolagénové krémy neprinášajú riešenie

Kolagén sa už niekoľko desaťročí používa pri výrobe krémov na pokožku. Na to, aby dochádzalo k redukcii vrások a nielen k ich „prekrývaniu“, sa musí nový kolagén stať súčasťou vnútornej vrstvy pokožky, zamše (dermis). Molekuly kolagénu sú bohužiaľ príliš veľké na to, aby sa do tejto vrstvy pokožky dostali aplikáciou cez povrch pokožky. Preto, keď sa kolagén aplikuje na pokožku vo forme krému, jednoducho zostáva „zaseknutý“ vonku bez toho, aby ovplyvnil štruktúru pokožky. Prinajlepšom len dočasne prekryje vrásky a pomôže hydratovať pokožku.

Prečo je tekutý kolagén oveľa lepší ako krémy alebo tabletky?

Tekutý kolagén pôsobí na pokožku zvnútra. Tak pomáha zvýšiť hladinu kolagénu a kyseliny hyalurónovej v pokožke. Dokáže sa omnoho jednoduchšie absorbovať do krvného obehu (90 % tekutín sa absorbuje takmer okamžite), a teda môže byť efektívnejšie rozmiestnený do celého tela a do zamše pokožky, kde podporuje tvorbu kolagénu.  Tekutý kolagén výrazne zvyšuje hydratáciu pokožky, jej odolnosť a pomáha v boji proti procesom starnutia.

Existuje len veľmi málo doplnkov alebo produktov, ktoré toto skutočne dokážu, jedným z nich je tiež sérum vitamínu C.

Lekárske štúdie dokázali, že kvapalné extrakty majú rýchlejšiu absorpčnú rýchlosť; vyššiu rýchlosť optimalizácie a v porovnaní s kolagénom v tabletkách sú tiež ľahšie stráviteľné.

Jeho prospech je viditeľný

Po užívaní tekutého kolagénu od KolagenDrink – zákazníci nahlásili tieto výsledky:

  • Zvýšená hydratácia a žiarivejšia pokožka
  • Znížený výskyt jemných aj hlbších vrások
  • Zvýšená pružnosť pokožky
  • Zdravšie vyzerajúce vlasy a nechty

 

Výsledky užívania tekutého kolagénu sa môžu prejaviť u každého jednotlivca rôzne a za iný čas. No pri pravidelnom používaní väčšina spotrebiteľov udáva zlepšenie v rôznych oblastiach už po 2 až 3 týždňoch, pričom tvrdia, že ich pokožka je napnutejšia a hydratovanejšia.

60 Royal Peptide (2)