Kolagén a vedľajšie účinky

Väčšinou píšeme len o benefitoch, ktoré nám úžívanie kolagénových doplnkov prináša. Aby sa mohli tieto benefity plne prejaviť, je potrebné tiež vedieť, kolagén z ktorých zdrojov je pre nás vhodný.

Na základe doterajších zistení neexistuje mnoho známych rizík, ktoré sú vyvolané užívaním kolagénu z výživových doplnkov.

Niektoré doplnky sú však vyrobené z bežných potravinových alergénov, ako sú ryby, mäkkýše a vajcia. Ľudia s alergiami na tieto potraviny by sa mali vyhnúť kolagénovým doplnkom vyrobených z týchto zdrojov, aby sa zabránilo alergickým reakciám. Ak máte alergie, uistite sa, že ste si zakúpili doplnky, ktoré nie sú vyrobené z kolagénových zdrojov, na ktoré ste alergický.

bovine versus fish collagen

Niektorí ľudia tiež uviedli, že kolagénové doplnky zanechávajú nepríjemnú chuť v ústach (1). Uvádza sa tiež, že kolagénové doplnky majú potenciál vyvolať vedľajšie účinky na trávenie, ako sú pocity plnosti a pálenie záhy (1).

Napriek hore uvedeným prípadom a rizikám sa kolagén užívaný vo forme výživových doplnkov pre väčšinu  ľudí javí ako bezpečný výživový doplnok.

Kolagénové doplnky ktoré vám KOLAGENDRINK prináša neobsahujú GMO, pšenicu, lepok, sóju, vajcia, orechy a mliečne výrobky. Zdroje kolagénu sú rybieho a hovädzieho pôvodu.

Royal Peptide 1160x441 Vials (1)