Vitamíny pre úľavu od bolesti kĺbov

klby
 
B-komplex
 
Vitamíny B sú skupinou vitamínov rozpustných vo vode, ktoré hrajú zásadnú úlohu v bunkovom metabolizme. Všeobecne môžu tieto vitamíny pomôcť pri bolestiach kĺbov tým, že uľahčujú bunkové funkcie, konkrétne produkciu synoviálnych tekutín a posilňujú okolité tkanivo. Štúdia tiež zistili, že vitamíny sú užitočné pri zvyšovaní účinkov liekov proti bolesti a zlepšovanie funkcie kĺbov a úchopu rúk.

V dvojito zaslepenej štúdii z roku 2013 dostalo 50 pacientov s osteoartritídou buď protizápalový liek Diclofenac, alebo kombinovanú dávku s vitamínmi B1, B6 a B12. Výsledky ukázali, že tí, ktorí dostali kombinovanú dávku, hlásili menšiu bolesť ako tí, ktorí užívali len Diclofenac.

V inej štúdii sa testovala kombinácia vitamínov B9 a B12, B9 a placebo. Pacienti s osteoartritídou rúk, ktorí užívali kombináciu vitamínov vykázali výrazne lepšie vlastnosti pri úchopu ruky oproti pacientom, ktorí užívali len vitamín B9 alebo placebo.

Výsledky štúdie publikovanej v Journal of Inflammation Research s 72 pacientmi trpiacich osteoartrózou tiež uviedli, že pravidelný príjem doplnkov vitamínu B3 zlepšil pohyblivosť kĺbov a zlepšil celkové príznaky choroby o 29%.
 
 
letak LiposomalDrink B-komplex 1 strana (1)
 
 
 
Vitamín C
 
Vitamín C je antioxidant, ktorý dokáže zmierniť zápaly a bolesti kĺbov vyplavovaním voľných radikálov z tela. Chráni tiež spojivového tkanivá okolo kĺbu tým, že podporuje tvorbu kolagénu, hlavného proteínu v kĺbe a kostnom tkanive.
 
liposomal vitamin C euro (2)
 
 
Vitamín D
 
Vitamín D je zásadný pre funkciu svalov a kostí. Môže tiež pomôcť pri zápale. V dôsledku toho sa vitamín D používa na zmiernenie bolesti kĺbov, najmä ak je príčinou zápal.
 
Existujú štúdie spájajúce nedostatok vitamínu D a reumatoidnú artritídu (RA), čo je stav, kedy chronický zápal postihuje kĺby.
Prehľad štúdií z roku 2016 uvádza, že pacienti s RA mali v krvi výrazne nižšie hladiny vitamínu D ako ľudia bez tohto ochorenia. Výskumníci tiež zistili, že pacienti s RA mali väčšiu pravdepodobnosť nedostatku vitamínu D.
 
Štúdia z roku 2012 uviedla, že nedostatok vitamínu D môže byť rizikovým faktorom pre rozvoj zápalových stavov, ako je RA. Môže tiež zhoršiť zápalové ochorenia.
 
Napriek týmto sľubným zistením dospela rozsiahla štúdia z roku 2015 k záveru, že existujúce dôkazy nie sú dostatočne silné na to, aby vytvorili definitívne spojenie medzi chronickými bolestivými stavmi, ako je RA a nedostatok vitamínu D. Na preukázanie tohto odkazu sú potrebné ďalšie štúdie.

Reumatológovia niekedy odporúčajú suplementáciu vitamínu D, pretože pacienti s RA majú väčšie riziko osteoporózy. Ak by ste chceli užívať vitamín D na bolesť kĺbov, je najlepšie sa najprv poradiť so svojím lekárom.

Aby lekár vedel, či pacient s artritídou potrebuje doplnok vitamínu D, bude pacientovi musieť otestovať hladinu vitamínu D. Lekár následne predpíše odporúčané dávkovanie v závislosti na výsledkoch, veku a pohlavia pacienta.
 
 
liposomal d3 k2
 
 
Hydrolyzovaný kolagén
 
Kolagén chráni naše kĺby. Ako starneme, produkcia kolagénu v tele klesá, čo zvyšuje riziko vzniku porúch kĺbov, ako je osteoartróza.

Existujú štúdie, ktoré ukazujú, že príjem doplnkov kolagénu môže pomôcť zlepšiť príznaky osteoartrózy a znížiť celkovú bolesť kĺbov.

V jednej štúdii vedci testovali účinky kolagénu na bolesť kĺbov súvisiace s aktivitou tým, že jednej skupine športovcov podávali denne po dobu šiestich mesiacov 10 g kolagénu a inej skupine placebo. Výsledky ukázali, že skupina, ktorá denne užívala kolagén, zaznamenala významný pokles bolesti kĺbov pri chôdzi a v pokoji než skupina s placebom.

V ďalšom výskume jedna skupina dospelých so známkami progresívne osteoartrózy v bedrových a / alebo kolenných kĺboch ​​dostávala 2 g kolagénu a ďalšia skupina dostávala placebo každý deň po dobu 70 dní. Skupina s kolagénom vykazovala v porovnaní so skupinou s placebom významný pokles bolesti kĺbov a lepšiu pohyblivosť.

Odborníci sa domnievajú, že kolagén, ktorý užívame vo forme doplnku sa môže hromadiť v chrupavke a stimulovať tkanivo k produkcii nového kolagénu. To môže mať za následok zníženie zápalu, zlepšenie zdravia kĺbov a zníženie bolesti kĺbov.
 
Joint support sugar free 2.2 1
 
KolagenDrink vyvinul niekoľko kvalitných kolagénových doplnkov, ktoré ponúkajú okrem vysokej dávky kolagénu aj komplexné zloženie vitamínov a minerálov na podporu zdravia pohybového aparátu, chrupavky a kĺbov, ale aj posilnenie zdravia vlasov, pleti, nechtov a celkového zdravotného stavu.