Kolagén a akné

Akné a problematická pleť môžu spôsobiť veľa nepríjemností. Trh dnes ponúka mnoho liekov a prípravkov na boj s akné. Vedeli ste však, že užívanie kvalitných kolagénových doplnkov môže zmierniť priebeh a už existujúce stopy po akné? Kvalitný hydrolyzovaný kolagén alebo prípravky určené na boj proti akné s obsahom hydrolyzovaného kolagénu nám môžu výrazne zlepšiť kvalitu života a zbaviť nás toho nepríjemného pocitu, ktorý akné sprevádza.

 Akne KolagenDrink

Prečo vzniká akné?

Základom pre vznik akné sú naakumulované odumreté bunky kože a kožný maz, ktoré upchávajú póry.  Vlasové folikuly sú spojené s mazovými žľazami. Tie vylučujú kožný maz na zabezpečenie ochrany vlasov a pokožky pred vysúšaním.

V prípade nadprodukcie kožného mazu, tento sa hromadí vo vlasových folikuloch spolu so zvyškami odumretej pokožky. Vytvára sa tak optimálne prostredie pre rozvoj baktérií.  Ak baktérie infikujú upchaté póry, dôjde k zápalu. Tento proces má za následok vznik tých nepríjemných vyrážok, ktorých sa všetci tak desíme.

Akné je prevažne rozšírené medzi tínedžermi. Môže sa však objaviť aj u dospelých. V tomto prípade sú príčiny vzniku odlišné. Stres, strava, hormóny, oxidačný stres a zápal patria medzi hlavných vinníkov. Oxidačný stres a zápal sú spôsobené voľnými radikálmi, ktoré napadajú kolagén a oslabujú jeho štruktúru.

Až 80% pokožky tvorí kolagén. Počas starnutia sa obsah kolagénu v koži každoročne znižuje o približne 1%. To je jeden z dôvodov, prečo pokožka stráca pružnosť a začínajú sa tvoriť vrásky. Pokožka tiež stráca svoj pôvab kvôli postupnému rozpadu kolagénu a poškodeniu voľnými radikálmi.

Našťastie,  účinky kvalitného hydrolyzovaného kolagénom majú priaznivý vplyv nie len na kĺby a vlasy, ale aj na pokožku, problematickú pleť a „vyhladenie“ jaziev. O priaznivých účinkoch kolagénu existuje mnoho vedeckých štúdií. Napr. v dvoch štúdiách, ktoré boli prezentované na konferencii v Ženeve vo Švajčiarsku, bol denne podávaný výživový doplnok hydrolyzovaného kolagénu. Do štúdie bolo zapojených 47 žien. Cieľom štúdie bolo zistiť aký má hydrolyzovaný kolagén účinok na starnutie, akné a hydratáciu pokožky.  Bolo zaznamenané 28 % zlepšenie hladiny hydratácie kože a 30 % zlepšenie v znížení jemných čiar a vrások.

Kompletné informácie o príčinách vzniku akné a jeho liečbe nájdete v tomto blogu. Akné: Aké formy akné poznáme? Ako postupovať pri liečbe?

Ako hydrolyzovaný kolagén pomáha v boji proti akné?

Kolagén nie je len účinným výživovým doplnkom pre starnúcu pleť - je rozhodujúci pri hojení všetkých druhov rán, vrátane akné. Baktérie, ktoré spôsobujú akné môžu poškodiť kožné tkanivo a oslabiť štruktúru buniek v spodných vrstvách kože. Na opravu a posilnenie tejto štruktúrnej matice je potrebný kolagén. Okrem toho, ak vytláčate vyrážky, vzniká rana, ktorá sa potrebuje hojiť a kolagén pri procese hojenia hrá jednu zo základných úloh. 

Vyrážky zanechávajú jazvy, ktoré sú ešte väčším postrachom, ako samotné akné. V postihnutej oblasti sa formujú nové krvné cievy, ktoré poskytujú pokožke výživu. Keď je pokožka poškodená, fibroblasty produkujú kolagén na vyplnenie a zatvorenie rán. Kolagén je tvrdý, vláknitý proteín, ktorý stimuluje bunkovú migráciu a prispieva k vývoju nových tkanív. Kolagén tak poskytuje okamžité zlepšenie jaziev nahradením strateného objemu.

Zahrnutie kvalitných kolagénových výživových doplnkov, alebo jedál bohatých alebo podporujúcich prirodzenú tvorbu kolagénu do jedálnička a správna životospráva vám pomôže urýchliť tvorbu kolagénu a liečiť akné a tiež urýchliť hojenie rán.

 

KolagenDrink Hair, Skin, Nails s ANTI-ACNE EFFECT zložením je výživový doplnok vyvinutý dermatológmi zo Švédska. Jeho špeciálne zloženie z vitamínov, minerálov, kolagénu a extraktov z rastlín pomáha potláčať prejavy akné a podporuje proces hojenia rán a jaziev.

HAIR SKIN NAILS KOLAGENDRINK (1)

Vďaka vitamínom C, E a D pomáha znižovať zápal, podporuje proces hojenia rán a jaziev, pomáha udržiavať normálnu hormonálnu rovnováhu, antioxidanty ochraňujú organizmus pred voľnými radikálmi, čím predchádzajú poškodeniu pokožky.

 

60 Royal Peptide (2)