Švédsky tekutý kolagén

Kolagén je najbežnejšou formou bielkovín nachádzajúcich sa v ľudskom tele. Predstavuje takmer 30% všetkých bielkovín. Väzy, šľachy, kosti, svaly, ale aj krvné cievy, zuby, rohovka, tráviaca sústava a ďalšie orgány sú tvorené kolagénom. Kolagén je hlavnou zložkou našej pokožky, vlasov a nechtov. Ako starneme, telo znižuje schopnosť produkovať kolagén, v dôsledku čoho pokožka stráca pružnosť a vznikajú vrásky, vlasy strácajú lesk, nechty nemajú dostatočnú pevnosť a kĺby sú menej pružné.

Dopĺňaním kolagénových proteínov poskytujeme telu aminokyseliny potrebné na výrobu a podporu tvorby prirodzeného kolagénu. Kolagénové proteíny majú jedinečnú kombináciu a podiel aminokyselín, akými sú predovšetkým glycín, prolín, hydroxyprolín a arginín. Tieto sú nevyhnutné na produkciu prirodzeného kolagénu.

Štúdie potvrdili, že kolagénové proteíny pomáhajú udržiavať zdravú pokožku, vlasy a nechty a podporujú pohyblivosť kĺbov.

Dopĺňanie kolagénu, ktorý je v tekutej forme je najefektívnejší spôsob užívania kolagénových peptidou, pretože až 90 % užitej dávky sa vstrebe do tela približne v priebehu 1 minúty a telo ho ihneď distribuuje tam, kde je to potrebné.

water kolagenDrink

Jedinečné zloženie a zastúpenie jednotlivých aktívnych zložiek zabezpečuje, aby pri dennej dávke 10 000 mg kolagénu naše telo dostalo a využilo také množstvo, ktoré postačuje na zabezpečenie svojich potrieb spojených s využívaním kolagénu.    

Aké sú aktívne zložky tekutého švédskeho kolagénu?

 

Rybí hydrolyzovaný kolagén je jeden z najvyhľadávanejších. Jeho prednosťami sú ľahšie vstrebávanie a minimálna pravdepodobnosť alergickej reakcie.

Vitamín C (kyselina L-askorbová) – je neodmysliteľná súčasť kolagénových drinkov, pretože podporuje syntézu kolagénu v tele a priamo sa podieľa na tvorbe kolagénových vlákien. Samotný vitamín C takisto pôsobí proti vráskam a pomáha udržiavať mladistvý vzhľad pokožky. Navyše má výborné antioxidačné vlastnosti, ktoré chránia pokožku pred vplyvom vonkajšieho prostredia, čiže pred znečistením a slnečným žiarením. Používa sa aj pri liečbe akné, pretože redukuje zápalové procesy, a tým úspešne potláča jeho prejavy. Redukciou melanínu, pomáha pri odstraňovaní pigmentových škvŕn.

Kyselina hyalurónová – nachádza sa najmä v pokožke, v kĺboch, vo vlasoch, ale aj v sklovci oka. Telo si ju produkuje prirodzene a podobne ako pri kolagéne, jej produkcia vekom klesá, čo tiež prispieva k viditeľnejším prejavom starnutia. V princípe to funguje tak, že kyselina hyalurónová má schopnosť na seba naväzovať obrovské množstvá vody, čím vytvára gél. Takto kyselina hyalurónová zásobuje a vyživuje kolagén vodou, čím ho udržiava vlhký a elastický. To zabezpečuje regeneráciu, elasticitu a pružnosť pokožky, ale pomáha aj pri liečbe artritídy alebo bolesti kĺbov, pri únave alebo syndróme suchého oka. Tiež podporuje hojenie rán a jaziev (napr. pri akné) a zabraňuje vzniku strií.

face kolagenDrink

Vitamíny B – sú rozpustné vo vode, to znamená, že telo si ich neukladá a nadbytok sa vylúči močom. Majú veľký vplyv na fungovanie metabolizmu a nervového systému.

  • Biotín (vitamín B7) - má významný vplyv na kvalitu a zdravie pokožky, vlasov, nechtov. Pôsobí proti vypadávaniu vlasov a podporuje ich rast. Vďaka nemu sú vlasy husté a lesklé, nechty silné a pokožka zdravá. Zabraňuje vzniku akné vo forme zápalov, upchatých pórov a vyrážok. Veľmi dobre pôsobí na cievny systém, pomáha pri metabolizme tukov, cukrov a bielkovín, čím organizmu zabezpečuje dostatok energie. Ovplyvňuje činnosť nervového systému a stará sa o psychickú rovnováhu, pomáha pri depresiách, liečbe sklerózy multiplex, má priaznivý vplyv na pohlavné žľazy a pozitívne ovplyvňuje hladinu cukru v krvi. Počas tehotenstva má veľký vplyv na normálny rast embrya.
  • Kyselina pantoténová (známa aj ako vitamín B5, D – pantotenát vápenatý) - hovorí sa jej aj vitamín krásy, pretože má výborné účinky na pokožku a vlasy. Potláča tvorbu vrások a produkciu kožného mazu, čím zabraňuje vzniku kožného zápalu. Tým sa osvedčila pri liečbe akné. Pomáha tiež hojiť rany a jazvy. Má dôležitú úlohu pri metabolizme tukov, sacharidov a rôznych aminokyselín a pri syntéze mastných kyselín a cholesterolu. Podporuje správne fungovanie nervového systému, pomáha pri chronickej únave, migréne, nadmernom strese, podieľa na tvorbe hemoglobínu, preto je potrebná pri tvorbe červených krviniek.
  • Vitamín B6 (pyridoxínhydrochlorid) - z pohľadu fyzicky aktívnych ľudí a športovcov je vitamín B6 veľmi dôležitý pri metabolizme proteínov (premieňa bielkoviny na aminokyseliny a naopak), čím napomáha rastu a obnove svalového tkaniva, ale aj urýchľuje regeneráciu a zmierňuje únavu. Tým veľmi dobre pôsobí na psychiku počas fyzickej záťaže. Čo sa týka psychiky, veľmi pozitívne pôsobí aj pri depresiách a podporuje odolnosť voči stresu, sústredenie a schopnosť učiť sa. Udržiava zdravú pokožku, zabraňuje vzniku mastnej pleti, potláča tvorbu vyrážok a podráždenej pokožky. Zabraňuje vypadávaniu vlasov a tvorbe lupín. Má významnú úlohu pri metabolizme červených krviniek a vývoji kostry a zdravých zubov. Až 90 % vitamínu B6 sa v ľudskom tele nachádza vo svaloch. Zvyšok je v mozgu, obličkách, pečeni a slezine.
  • Vitamín B12 (metylkobalamín) - je dôležitý pre metabolizmus. Pomáha pri vstrebávaní železa a podporuje tvorbu karnitínu a príjem jódu. Pomáha pri depresiách a podporuje činnosť imunitného systému. Navyše pomáha udržiavať zdravú pokožku, nechty a vlasy. Je nevyhnutný pre tvorbu červených krviniek a fungovanie centrálneho nervového systému. Plní dôležitú funkciu pri metabolizme aminokyselín a syntéze nukleových kyselín.

 

Meď (Glukónan meďnatý) - okrem svojich početných zdravotných výhod, meď zohráva dôležitú úlohu aj v starostlivosti o pleť. Meď pomáha pri produkcii melanínu, ktorý je zodpovedný za farbu pokožky a vlasov. Meď pomáha pri tvorbe kolagénu a regenerácii pokožky a tiež zvyšuje účinky antioxidantov.

Kremík (Oxid kremičitý) - vplýva na metabolizmus  a stav vlasov a nechtov.  Kremík je potrebný v syntéze kolagénu, vplýva na štruktúru a regeneračné možnosti tkaniva. Pomáha udržovať vhodnú pružnosť a odolnosť pokožky, väziva, kostí a slizníc. Kremík je prítomný v kostiach, chrupavkách a zubnej sklovine.

Royal Peptide 1160x441 Vials (1)