Kolagén a detox.

Detoxikácia môže byť veľmi užitočná ako súčasť vášho každodenného zdravotného režimu. Okrem detoxikačnej diéty a vhodných cvičení, výživové doplnky zamerané na detoxikáciu sú  vhodným  pomocníkom na dosiahnutie maximálnej efektívnosti podstúpenej detoxikačnej kúry. Vedeli ste, že hydrolyzovaný kolagén môže byť skvelým doplnkom vášho detoxikačného plánu?
 
collagen detox (1200 x 800 px)
 
Čo je "DETOX"?
 
"Detox" je skratka pre detoxikáciu, odstránenie toxínov (škodlivých látok) z tela. Detoxikácia tela je dôležitou súčasťou zdravia. Každý deň sme vystavený škodlivým látkam, ktoré sú vo vzduchu, vode, ale aj jedle. Naše telo je vystavené škodlivým látkam aj keď žijeme zdravým životným štýlom. Naše telá si tiež vyrábajú toxíny samy, ako prírodné vedľajšie produkty rôznych vnútorných chemických procesov. Aj keď sú naše systémy pri odstraňovaní týchto toxínov skvelé, niekedy potrebujú malú pomoc.
 
Ako sa detoxikovať?
 
Mnoho vecí, ktoré robíme každý deň, môže do nášho tela vniesť toxíny. Alkohol, fajčenie a nezdravé jedlo sú samozrejme veľkými páchateľmi.  Iným zdrojom toxínov sa dá ťažšie vyhnúť.
 
Aby ste sa zbavili toxínov v tele, môžete urobiť niekoľko krokov. Prechod zo sladených nápojov na čistú vodu, jedenie výživnej stravy s nízkym obsahom prísad a dostatočný odpočinok je veľmi dôležité. Dôležité je tiež pravidelné cvičenie - najlepšie v prostredí, kde nedýchate znečistený vzduch.
 
Aby ste sa uistili, že podstúpite želanú detoxikáciu tela, môžu byť doplnky stravy veľmi pozitívnou voľbou. Rovnako ako antioxidanty a ďalšie čistiace vitamíny a živiny, čistý, vysokokvalitný kolagén môže byť efektívnym nástrojom vašej detoxikácie. Kolagén je proteín, ktorý vaše telo používa vo väčšine tkanív a orgánov, od kĺbov a pokožky po obehový systém a vnútorné orgány.
 
Kolagén a detox.
 
Vaše telo rozkladá kolagénový proteín vo vašej strave na životne dôležité aminokyseliny. Tieto aminokyseliny potom váš systém používa rôznymi spôsobmi, vrátane vytvárania nového kolagénu na udržanie tkanív v dobrom stave.
 
Kolagénová sila ako súčasť programu detoxikácie vášho tela pochádza čiastočne z aminokyselín, ktoré tvoria tento pozoruhodný proteín. Jeden z nich, glycín, hrá významnú úlohu v prirodzených detoxikačných procesoch vášho tela.
 
Kolagén tiež podporuje detoxikáciu vďaka svojej schopnosti udržiavať zdravé vnútorné orgány. Jeden z najdôležitejších orgánov z hľadiska detoxikácie je vaša pečeň. Kolagén tým, že dodáva vášmu telu to, čo potrebuje pre zdravé tkanivá, podporuje zdravie pečene.
 
collagen detox KolagenDrink (1200 x 800 px)
 
Kolagén, pečeň, detoxikácia.
 
Pečeň je najväčší orgán v tele a primárny orgán na detoxikáciu. Filtruje krv, odstraňujú veľké toxíny, enzymaticky rozkladá nežiaduce chemikálie a transformuje toxické látky na zlúčeniny, ktoré sa môžu vylučovať z tela. Keď je pečeň vystavená väčšiemu množstvu toxínov, schopnosť pečene detoxikovať sa môže oslabiť. To vedie k tomu, že toxíny sa budú v našich tkanivách a bunkách skôr ukladať, ako odstraňovať.
 
collagen detox KolagenDrink (1200 x 800 px) (1)
 
Glycín nachádzajúci sa v kolagéne môže pomôcť pri detoxikácii a znížiť poškodenie pečene toxínmi. Zistilo sa, že glycín zabraňuje poškodeniu pečene a minimalizuje poškodenie pečene alkoholom (*). Pomáha tiež tráviacemu systému vylučovať odpad a zlepšuje využitie antioxidantov v tele. Antioxidanty pomáhajú detoxikačnému systému tela. Glycín je tiež prospešný pre zdravie metabolického systému. (*).