Kolagén na krásu

Kolagén na krásu: Ako môže zlepšiť vašu pokožku, vlasy a nechty

Kolagén je proteín, ktorý sa nachádza v telesných spojivových tkanivách vrátane kože, kostí a svalov. Je to najhojnejšie zastúpený proteín v ľudskom tele, ktorý tvorí asi 30 % našej celkovej bielkovinovej hmoty. Kolagén je známy svojou dôležitou úlohou pri udržiavaní zdravia a sily našej pokožky, vlasov a nechtov.

Za pevnou a krásnou pleťou je jedinečná štruktúra kolagénu

Kolagén sa skladá z reťazcov aminokyselín, ktoré sú v podstate „stavebnými kameňmi“ bielkovín. Sila a trvanlivosť kolagénu sú odvodené od tesne stočenej štruktúry trojitej špirály, v ktorej sú reťazce aminokyselín zviazané.

Jednou z jedinečných vlastností kolagénu je množstvo dôležitej aminokyseliny glycínu. Glycín môže byť najmenší zo všetkých aminokyselín, ale je nevyhnutný pre štruktúru trojitej špirály kolagénu. Tvorí približne jednu tretinu aminokyselín v kolagéne a nachádza sa na každej tretej pozícii v reťazci aminokyselín. Štruktúrovaný rozstup glycínu pomáha udržiavať stabilitu a pevnosť štruktúry trojitej špirály. Analógiou by mohli byť klince spájajúce stavebnú konštrukciu, bez upevňovacích bodov glycínu by špirálová štruktúra stratila svoju pevnosť.

Prolín je dôležitá aminokyselina pre syntézu kolagénu. Keď telo produkuje kolagén, používa prolín ako stavebný kameň na syntézu kolagénových vlákien. V kolagénovom reťazci tiež vytvára „záhyby“, ktoré sú dôležité pre stabilitu a pružnosť štruktúry kolagénu s tromi špirálami, pretože pomáhajú predchádzať tomu, aby sa kolagénové vlákna stali príliš tuhými, čo umožňuje vláknam ohýbať sa a naťahovať sa v reakcii na pohyb a tlak. Prolín je kľúčový antioxidant, ktorý môže pomôcť pri obrane pokožky pred oxidačným stresom spôsobeným voľnými radikálmi. Voľné radikály sú nestabilné molekuly, ktoré majú potenciál poškodiť bunky a urýchliť starnutie. Prolín môže pomôcť predchádzať oxidačnému poškodeniu a udržiavať zdravie pokožky zachytávaním voľných radikálov.

Prolín je tiež dôležitý pre tvorbu hydroxyprolínu. Hydroxyprolín je modifikovaná forma aminokyseliny prolín a nachádza sa takmer výlučne v kolagéne. Hydroxyprolín hrá rozhodujúcu úlohu pri stabilizácii trojzávitnicovej štruktúry kolagénu vytváraním vodíkových väzieb so susednými aminokyselinami.

Prečo si vybrať kolagén na krásu od KolagenDrink?

Kolagén na krásu od KolagenDrink funguje zvnútra von a kombinuje morské, ale aj hovädzie peptidy najvyššej kvality s vybranými vitamínmi, minerálmi a antioxidantmi, ktoré sa ukázali ako prospešné pre celkové zdravie a krásu.

Kolagény na krásu KolagenDrink majú účinnú receptúru na zníženie účinkov starnutia pomocou prirodzene vylepšených kolagénových peptidov, obnovujú produkciu kolagénu a poskytujú základné živiny potrebné na udržanie mladistvého vzhľadu.

Kolagén na krásu KolagenDrink tu.