Kolagén aj pre mužov

Kolagén u mužov nefunguje odlišne ako kolagén u žien, avšak mužov zväčša trápia iné veci, ako ženy, čiže benefity užívania kolagénu majú pre ženy a mužov odlišné hodnoty. Ak užívanie kolagénu podporuje rast a silu vlasov, avšak aj brady a môže zabraňovať ich vypadávaniu, pravdepodobne to bude pre muža dôležitejšie, ako užívanie kolagénu za účelom vyhladenia vrások. Pre ženy to bude asi rovnako dôležité.

kolagendrink brada

Čo je to kolagén?

Kolagén je bielkovina, ktorá je dôležitá pre spojivové tkanivá, vrátane vlasov. Tento proteín pomáha udržať spojivové tkanivá silné a elastické. Pokles kolagénu s vekom sa na pokožke prejavuje tvorbou vrások. Ostatné príznaky starnutia, ako sú napríklad zriedenie vlasov a problémy s kosťami a kĺbmi, sú tiež spojené so stratou kolagénu. Postupná strata kolagénu je prirodzený jav, ktorý začína približne po dosiahnutí veku 25 rokov. Aby sme udržali vlasy pevné a silné, je potrebné podporovať produkciu kolagénu a to vhodnou stravou a životosprávou a výberom kvalitných kolagénových doplnkov.

kolagén a vypadávanie vlasov

Užívaním kolagénových doplnkov nezabránime vypadávaniu vlasov, pokiaľ na to máme genetickú predispozíciu. Avšak kolagénové peptity, čo sú reťazce kolagénu, ktoré vie naše telo rýchlo prijať a spracovať môžu podporiť silu a pevnosť vlasov a brady, pokožky, nechtov a podporiť tiež naše kĺby, kosti a správne fungovanie niektorých orgánov.

Čiže ak máte slabé vlasy, ktoré strácajú silu a lesk a dosiahli ste vek, kedy množstvo prirodzeného kolagénu začína v tele klesať, je ideálny čas začať užívať hydrolyzovaný kolagén, ktorý môže podporiť rast, silu a pevnosť vlasov a priniesť vášmu telu mnoho ďalších benefitov. Užívaním kolagénu muži podporia aj rast a silu brady.

60 day supply KolagenDrink Royal Peptide Vials