Kolagén a jeho prínos pre kvalitnejší život

Kolagén je jednou zo zložiek, ktoré tvoria recept na spomalenie starnutia. Ale kolagén nie je len produktom na podporu krásy. Vytvára pevný základ pre mnohé funkcie v našom tele.     

Pokožka a pleť

Kolagén je najzastúpenejším proteínom v koži. Tvorí 75 až 80 percent pokožky. Nachádza sa predovšetkým v strednej vrstve kože, ktorá sa nazýva dermis. To je miesto, kde nájdeme kolagén a elastické tkanivo. A táto vrstva dáva pleti jej plnosť a vyhladenie.

Skin

Štúdie ukázali, že pravidelné užívanie hydrolyzovaného kolagénu môže podporiť celkové zdravie pokožky a spomaliť prejavy starnutia. Môže znížiť výskyt vrások, zvýšiť hydratáciu a hladkosť pokožky a podporiť pružnosť pokožky. [1] [2]. Užívaním hydrolyzovaného kolagénu môžeme zvýšiť elasticitu pokožky a pri procese regenerácie pokožky povzbudíme telo k tvorbe nového kolagénu.

Kosti a kĺby

S podporou celkového zdravia kostí a kĺbov môže kolagén znížiť bolesť kĺbov, zlepšiť pružnosť a pomôcť pri tvorbe nových kostí [3] [4]. Kolagén je ideálnym doplnkom pre ľudí, ktorí športujú, alebo majú zvýšenú fyzickú záťaž.

joints

Štúdia z roku 2008 zistila, že doplnky kolagénu pomohli znížiť bolesť kĺbov u ľudí, ktorí športujú  [5].   

    60 Royal Peptide (2)