Chudnutie s kolagénom.

Počuli ste o kolagénových peptidoch? Na rozdiel od mnohých iných doplnkov na trhu, bolo preukázané, že kolagén pomáha pri chudnutí a znižovaní telesného tuku! Kolagén môže pomôcť nielen pri chudnutí, ale aj pri zlepšovaní textúry pokožky, znižovaní zápalov a zlepšovaní zdravia tráviaceho systému.
 
healthy
 
 

Čo je kolagén a prečo väčšina z nás trpí nedostatkom kolagénu?

 
Kolagén je štrukturálny proteín, ktorý ovplyvňuje rôzne systémy v tele, vrátane pokožky, vlasov, gastrointestinálneho (tráviaceho) traktu, kĺbov a svalového tkaniva. Kolagén sa nachádza v určitých potravinách, ktoré však väčšina z nás nemá často, ak vôbec zaradené v dennom jedálničku: väzy, chrupavky a kostná dreň určitých zvierat. Väčšina ľudí sa vyhýba konzumácii vnútorností a na stoloch prevláda chudé mäso, z ktorého prijímame proteíny. A netreba zabúdať na fakt, že vekom človek produkuje menej a menej kolagénu.
 
Výsledkom je dramatické zníženie príjmu kolagénu ako proteínu, čo sa prejavilo aj na zdravý spoločnosti.
 
Predčasné príznaky starnutia (vrásky).
 
Problémy s chudnutím.
 
Problémy s gastrointestinálnym traktom vrátane syndrómu dráždivého čreva (IBS), zápcha, hnačka, plynatosť / nadúvanie, reflux kyseliny.
 
Bolesť kĺbov, artritída.
 
Vypadávanie vlasov, lámanie vlasov alebo zmeny objemu vlasov.
 
Kožné zmeny (akné, citlivá pokožka, vyrážky, alebo suchá pokožka).
 
Zápal.  
 
Dobrou správou je, že významné množstvo kolagénu, ktoré už bežne neprijímame z potravy je možné nahradiť. Ako? Odpoveďou je hydrolyzovaný kolagén. Hydrolyzovaný znamená, že molekuly aminokyselín sú kratšie, čím sa kolagén stáva vysokovstrebateľným. Ide o bioaktívne kolagénové peptidy. Krátke reťazce aminokyselín.
 

Aké prínosy má kolagén  pre naše zdravie?

 
Pomáha pri chudnutí (*), (*), (*). 
 
Kolagén môže zvýšiť metabolizmus zvýšením čistej svalovej hmoty. V kombinácii s cvičením užívanie kolagénu pomáha zvyšovať kostrové svalstvo, čo má za následok postupné zvýšenie metabolizmus.
 
weight loss collagen 2
 
Zlepšuje stav pokožky
 
Množstvo proteínov kolagénu a elastínu v našej pokožke sa časom zmenšuje, čo spôsobuje, že pokožka ochabuje a stráca pružnosť. Kolagénové peptidy vyživujú vrstvu pokožky zvanú dermis, čo pomáha zlepšovať jej vzhľad.
 
Pomáha telu vstrebávať živiny
 
Ukázalo sa, že kolagén pomáha zvyšovať žalúdočnú kyselinu, ktorá je potrebná pre správne vstrebávanie živín. Nízka hladina žalúdočnej kyseliny sa môže vyskytnúť pri užívaní určitých voľnopredajných liekov alebo pri hormonálnej nerovnováhe. To môže viesť k nedostatku vitamínov, ako je B12, a niektorých prvkov a živín, napr. železo.
 
Podporuje tráviaci trakt
 
Posilňuje výstelku vašej gastrointestinálnej výstelky, aby sa zabránilo syndrómu priepustnosti čreva. Príznaky ako akné, depresia, nárast hmotnosti, syndróm dráždivého čreva, poruchy nálady a autoimunitné ochorenia môžu nastať aj v dôsledku syndrómu priepustnosti čreva. Treba zdôrazniť, že zmena stravovacích návykov by mala byť vždy prvým krokom v prípade, že sa u Vás daný syndróm vyskytol.
 
belly pain
 
Môže pomôcť zmierniť zápal a bolesť kĺbov
 
Kolagén môže pomôcť znížiť bolesť kĺbov, opuchy a lokálny aj systémový zápal. Môže pomôcť pri liečbe artritídy a pri zotavovaní sa z tréningu.
 
Tak čo, rozhodli ste sa, že to s kolagénom skúsite? Pamätajte, výber kolagénu je len jedným krokom k tomu, aby ste maximálne využili potenciál chudnutia, ktorý si do významnej miery manažuje každý z nás.
 
60 Royal Peptide (2)